5 hasznos Facebook trükk

facebookEzeket a beállításokat jó ha ismered ha a Facebook-ot használod!

 

 

 

 

1. Automatikusan elinduló videók leállítása?

A Facebook újításai között jelent meg a közelmúltban, hogy amint a hírfolyamokba beillesztett videók felé viszed a kurzort azok automatikusan elindulnak. Ha ezt nem szeretnéd az alábbi beállítással tudod leállítani az automatikus lejátszást (és persze bármikor ugyanígy vissza is állíthatód)

Lépj a Beállítások menüpontra (a kijelentkezés felirat fölött közvetlenül a kis háromszögben lenyíló menüben). A bal oldalon legalul található a Video menüpont, erre kattints rá, és a megjelenő Video beállítások ablakban keresd meg a Videók automatikus lejátszása sort, és az Alapértelmezés helyett válaszd a kikapcsolva lehetőséget (kis pipa jelenik meg mellette), és már kész is – Mostantól nem zavarnak majd az automatikusan elinduló videók  😉

2.Kukkolók a fiókomban?

Szeretnéd megtudni hanyan vagytok még a profilodban?  😀  Nézd meg a Beállítások menüpontra kattintva, és kattints a bal oldali menüben a Biztonság menüpontra- itt a Biztonsági beállítások ablakban keresd meg a Bejelentkezett helyek sort, és kattints rá, és azonnal láthatód milyen eszközről mikor jelentkezett be a profilodba, úgy gondolod ez nem te vagy a Megszakítás gombra kattintva tudod kidobni a hívatlan vendéget  😉  , és érdemes a jelszavadat is megváltoztatnod ha nem szeretnék több ilyen jellegű gondot magadnak

3.Egyesek számára ciki mások számára cuki a bejegyzésed?

Állítsd be az ismerőseid listáját, ha szeretnéd megválasztani egy egy bejegyzésed kiknek jelenjen meg a hírfolyamában, és kiknek nem. ( például amikor olyan postot osztasz meg ami néhány barátod, ismerősöd, munkatársad nagyra értékel néhányan meg vélhetően rögtön be Trollkodnak neked  👿 , vagy  példának okáért sokan vannak akik online lehetőségekkel is foglalkoznak, de nem szeretnék ezt a munkahelyi vezetőik előtt is “ajánlgatni”) . Létre kell tehát hoznod különböző  ismerős listákat, amihez először a Kezdőlap bal oldalán kattints az Ismerősök menüpontra. Az Ismerősök ablakban kattints a Lista létrehozása gombra, és miután adtál valami találó nevet a listának (barátok, MLM – online munka , távoli ismerős, a kollégák ne lássák lista stb) kezd el beválogatni az ismerőseidet (a kezdőbetű be írásával automatikusan behozza az ismerősöket) . Bejegyzés megosztásakor a Ki láthatja ezt? eddigi lehetőségei úgymint nyilvános, ismerősök most már az egyéni opciót válaszd, ahol is megjelenik a Nekik látható ,és a Nekik nem látható mező. Itt ird be a már előzetesen összeállított csoportok neveit  megfelelő mezőbe, és már le is választottad, hogy egy egy bejegyzésed kiknek jelenjen meg, és kiknek nem. Kezdőknek ajánlott először egy egy csoporttal, és néhány poszttal kipróbálni  😉  Egyébként pár száz ismerősnél se kevés munka, de egyszer kell csak jól megcsinálni

4.Vissza szeretnél keresni egy hasznos tartalmat?

Használd a Mentve funkciót ami a Kezdőlapon található a bal oldali menüsávban. Szóval ha találsz valami érdekeset, hasznosat, de nincs időd végig olvasni egyszerűen csak kattints a bejegyzés vagy post jobb felső sarkában lévő kis háromszögre, és válaszd a Hivatkozás mentése lehetőséget. Ezzel ez rögtön bekerül a Mentve “mappádba”, amit innen ha már elolvastál bármikor az x -re kattintva simán kitörölhetsz.( lehet videókat is képeket is ide elmenteni)

5.Gyere játszani!, de nem akarok!

Játékmeghívások, amelyek már az agyadra mennek. Azt érdemes tudnod, hogy ezeket nem biztosan az ismerőseid küldik, és nem is tudnak róla, hogy éppen küldik, ezért ne azzal kezd, hogy letiltód őket, hanem mivel ezek mögött jellemzően az alkalmazások dolgoznak csak annyit tegyél, hogy amikor a játék felkérést megkapod kattints a jobb oldalon található x-re (ez lesz a Kikapcsolás), és miután megjelenik a kérdés, hogy Kikapcsolod a …. játék értesítéseit? Igen kikapcsolód, és legalább már innen nem fogsz több játék felkérést kapni  😉

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is >>>

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial