BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Szöveg írás

Szerző: | okt 8, 2016 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

szövegírásSzövegírás a gyakorlatban

4 TIPP, hogy mire figyelj honlapod szövegezésekor!

1. Figyelemfelkeltő címsorok. A látogató 5-10 másodpercen belül eldönti az internet dömpingezés közben mi az ami érdekelheti, és hol, melyik oldalon fog elidőzni. Ezért fontos, hogy már a címben is meg tudd őt szólítani. Ez lehet egy megoldás egy problémára egy kérdés, vagy a hagyományostól eltérő valami extrém megfogalmazás is. Elterjedt mostanában pl az “3 Tipp, hogy ne égesd oda lecsót 🙂 típusú címsor … 😉 .   A lényeg, hogy hasson az oldalad látogatójára. Jó ha valamilyen érzelem alapú, tehát ne így kezd mondjuk a céges honlapodat, hogy “cégünk 1987 -ben alakult ügyvezetője xy..” mert ez igazából nem érdekel már senkit -. Szóval a látogató keress valamilyen megoldást!

2. Regények. Nem kellenek főleg a posztok esetében, mert nem fogja lekötni a figyelmét a látogatónak- ha annyira szakértőjeként akarsz feltűnni egy témának vagy területnek, hogy ezt csak 22 oldalon keresztül prezentálva tudod elérni  🙂 akkor vesztettél 😉  fuss neki újra. Figyelj az olvashatóságra, és tagold akár alcímékkel, kiemelésekkel, bekezdésekkel vagy sor beszúrásokkal a tartalmadat, mert a hosszú egybe függő szövegek fárasztják a szemet, mert nem jó ilyen bejegyzéseket olvasni.

Szövegírás TIPPEK

3. Célcsoport. El kell tudni döntened, hogy kiknek készül az oldalad, vagy a bejegyzésed, hiszen nagy mértékben ez fogja meghatározni milyen stílusban, milyen szóhasználatokat fordulatokat építesz be a tartalmaidba – egy biztos nem te vagy a célcsoport ezért ne úgy írj, hogy az neked jó legyen, hanem úgy, hogy az a célcsoportodnak szóljon, és valóban érezze azt, hogy őt akarod megszólitani az ő problémájára kibánsz megoldást kínálni.

4. Érdekes tartalom. Jó ha a tartalmad érdekes vagy izgalmas, annyira, hogy az le kösse az oldaladra látogató figyelmét. Kerüld az ömlengős magadnak irt tartalmakat 😈 Feldobhatod a bejegyzésed képekkel, vagy olyan aktualitásokkal, hírekkel, amelyek relevánsak a tartalom szempontjából, és további hozzáadott értekei lehetnek bejegyzésednek. Ne a mennyiségre, hanem a minőségre figyelj oda jobban, és tartalmaid jó ha kulcsszavakra is optimalizálva vannak, mert azt meg a Google keresőrobotjai fogják szívesen “olvasgatni”  🙂 . Az érdekes tartalmak gyorsabban terjednek a neten, mert azt a látogatók megosztják mondjuk a közösségi oldalakon, amivel nyilván még több látogatóra tehetsz szert.

Blog írás TIPPEK >>>

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam