FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

Apró feladás tippek

apróhirdetésfeladás

Hogyan tudod kihasználni az ingyenes online apró hirdetésekben lévő lehetőségeket, és mire figyelj oda?

 

 

 

1.  CÍM! Próbálj a “reklám” zajból kitűnni! Válasz  olyan címet, ami figyelem felkeltő, ami érdekes lehet – egy jól megválasztott a célcsoportnak megfogalmazott hirdetési cím már félsiker! Próbálj meg a témára fókuszálni, és figyelj arra, hogy a cím rövid, és lényegre törő legyen – vagy már rögtön cselekvésre ösztönző– , de ne itt írd le a hirdetés tartalmát!

2.  Add fel hirdetéseid tömegesen, mert ezzel jelentősen növeled az elérhető érdeklődők számát!

3. KATEGÓRIA! A  célcsoport eléréséhez minden esetben jól be kell határolni, hogy a hirdetés melyik kategóriába vagy azon belül is alkategóriában jelenjen meg. A rosszul kiválasztott kategória miatt sok potenciális vevőt vagy érdeklődőt kerülhetsz el. Ha lehetőség van az oldalon akár országrészeket, vagy városokat is kiválasztani azt termék értékesítés esetén mindenképpen érdemes “finomhangolni”. Itt érdemes elolvasnod a hirdető oldal szabályzatát, mert vannak oldalak ahol lehetnek kikötések, hogy egyes hirdetési típusok hol nem jelenhetnek meg (pl, erotikus, MLM, stb) Vedd figyelembe, hogy lehetnek tiltások is az oldalon például vannak oldalak, ahol az admin egyáltalán nem engedi át az MLM típusú hirdetéseket). Figyelj arra is, hogy elad vagy vesz kategóriában vagy-e  😉

4.  SZÖVEG! Változatos szövegeket írj a különböző hirdetési oldalakra így biztosan hamarabb rá találnak a keresők is- vannak oldalak, ahol a keresőszavakat is be lehet állítani, és érdemes ezeket az un kulcsszavakat a hirdetésbe is belefogalmazni mondjuk 2-4 helyen-  , mert ha ugyanazzal a szöveggel adod fel (mondjuk persze, hogy kényelmesebb), azt a keresők csak egynek látják majd, és ugye az a cél, hogy minél több emberhez eljusson. Kerüld a csupa nagy betű használatát, mert ez az interneten ORDIBÁLÁSNAK számít! Próbáld a szövegeket a lehető legegyszerűbben megfogalmazni, kerüld az olyan kifejezéseket, amit te sem értesz  😀 , és ne legyen ömlengő sem. Részletes információkat adj meg ami a terméked vagy ajánlatoddal kapcsolatos, de próbálj meg itt is nem túlzó, és pláne nem tukmáló lenni, hanem inkább érdekes aki kerüli a sablonos szövegeket amiket az érdeklődő már lehet százával látott addig.

5.  KÉPEK! Minden hirdetésedhez csatolj képeket, amik lehetőség szerint az adott témával relevánsak vagy kifejezetten a hirdetéshez köthetőek, mert ez hamarabb oda vonzza a szemet, és akár a szöveg mellet segíthet jobban megismerni a lehetőséget például egy termék eladás esetében, ahol így a képen látható az eladni kívánt termék állaga is. Hiba szokott lenni a csatolt kép mérete, és gyakran találkozunk elmosódott, szétesett képekkel ezért érdemes megnézni milyen felbontású képeket lehet csatolni, de jellemzően 800 x 600 képméret az ajánlott, és ugyanitt azt is meg kell nézni mennyi képet enged az oldal feltenni, mert előfordul, hogy 1-5 kép után már fizetni kellene a további képek feltöltéséért. Ciki az olyan hirdetéshez csatolt kép is, amelyen még a vízjel is látható, mert valahonnan a nettről lett letöltve ez kicsit megint derogálhatja a hirdetésünket.

6.  ELÉRHETŐSÉG! Elérhetőségek megadása! Olyan e-mail címet, és telefonszámot adj meg, ami működik is, és amin elérhetnek- ha olyan a tevékenységed, hogy nem tudod mindig felvenni a telefont írd bele a hirdetésbe, melyik időpontot preferálod jobban. A megfelelő, és használt e-mail azért is fontos, mert ide jönnek majd a hirdető oldal aktiváló linkjei, tehát ne kamu e-mail címet adj meg.

7.  IDŐTARTAM! Minden hirdetési oldalon be lehet állítani, azt hogy mennyi időre jelenjen meg a hirdetésünk, és ha mondjuk 1 vagy 7 napra adjuk fel akkor az idő lejártát követően újra lesz alkalmunk feladni a hirdetést, és így minden esetben újra előre sorolódik az ajánlatunk kvázi újra friss lesz, viszont ha hosszabb időre adjuk fel 30 vagy 60 napra abban az esetben meg a keresőknek van több lehetőségük a hirdetési linket többször megtalálni. A kettőt érdemes kombinálni!

8.  KÖZÖSSÉGI OLDALAK! Oszd meg hirdetésed a közösségi oldalakon is, mert ezzel újabb érdeklődőkre tehetsz szert. Általában a hirdetésünk mellet megtalálhatóak a megosztó gombok is, melyek használatával azonnal meg tudod azt jeleníteni. Ugyanez természetesen mások hirdetésének esetében is működik, hogy egy hirdetést azért osztasz meg ismerőseiddel, mert hasznosnak vagy érdekesnek találod.

9.  KIEMELÉS! Lehetőség van pénzért a hirdetések kiemelésére, ennek nyilván való előnye, hogy mindig szem előtt lesz hirdetésünk, és itt is a kényelmet kell megfizetni, mert a kiemelés időszaka alatt sem kell mondjuk minden héten frissíteni újra beküldeni. A kiemelt hirdetés jellemzően más színnel, vagy grafikai elemmel rögzített pozíciót (pl: főoldal vagy fejléc, stb ) jelent. A kiemeléssel mutathatjuk azt is, hogy mennyire fontos számunkra ez a dolog.

10.  VISSZAELLENŐRZÉS! Minden esetben mielőtt útjára indítasz egy hirdetést ellenőrizd vissza legalább 2 alkalommal, és a helyesírási hibákat, elírásokat javítsd is ki ha mág erre szükség van, és olvasd át annak megfelelően, hogy az valóban a célközönségnek szól , megfelelő kategóriában van…

Használd gyűjteményünket hirdetéseid feladásához!
256arrowleft
INGYENES APRÓ HIRDETŐ OLDALAK >>>

 

 

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial