Ingyenes eszközök

InfórmációAz interneten számtalan Ingyenes dolog található, lehet kérni termék mintákat, újságokat, promos dolgokat, játékot, parfümöt stb. Itt viszont kifejezetten az online vállalkozásod, vagy honlapod elkészítéséhez találhatsz ingyenes megoldásokat, vagy ahhoz szorosan kapcsolódó tippeket, ötleteket.

 

 

Jó azért néhány alapdolgot tisztázni miszerint ami a neten fenn van az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az már mindenkié! A szellemi tulajdon, avagy a szerzői jogok mindenekelőtt szem előtt tartásával használj bármit, amit még ugyan Ingyenesként aposztrofáltak, de az apróbetüs résznél akadhat érdekes játék a szavakkal. :mrgreen:

Mi kell egy online vállalkozás vagy honlap elkészítéséhez?

Szükséged lesz egy jó, és könnyen használható blogmotorra amin keresztül bemutatód a lehetőségedet, vagy ajánlatodat, amelyen keresztül tudod tartani a kapcsolatot az érdeklődőiddel. Ehhez a legalkalmasabb választás a WordPress, amiről itt olvashatsz többet >>>

Hírlevélküldő szoftverek, hogy tudj küldeni értesítőket érdeklődőidnek, vásárlóidnak. Az ingyenesség függ a küldendő levelek számától, és gyakoriságától, de egy induló oldal esetén ez még nem éri el a fizetős szolgálatatások ingerküszöbét, mert a feliratkozók gyűjtése is némi időt vesz igénybe. Ezek az alkalmazások remekül kiszolgálhatnak az induláskor: Mailchimp – email marketing szolgáltatás, az első 2000 feliratkozóig és 12 000 emailig ingyenes ,Mailmaster – magyar email marketing szolgáltatás, havi 400 emailig ingyenes (ez egy komplex értékesítői rendszer is egyben, és teljesen automatizált-iratkozz fel a Hírlevelükre is hasznos ötleteket kapsz folyamatosan)

A kapcsolattartáshoz, -amennyiben ilyen irányban is szükséges- igénybe veheted az igen elterjedt, és ingyenes Skype alkalmazást, amely már a kisvállalati felhasználók körében is nagyon népszerű, vagy ha kifejezetten “mobil” akarsz lenni a Viber ami nemcsak üzenetváltásra, hanem hanghívásokra is használható.

Google webmester eszközök  Google Search Console– ez már kicsit haladóbb szint, de megkerülhetetlen ha azt szeretnéd, hogy az oldalad “jól teljesítsen”. Oldaladat ugyebár nemcsak a látogatóknak hanem a keresőmotoroknak is készíted párhuzamosan ezért jó ha tudod hová lövöldözöl :-):   Google Analytics – Ingyenes látogatottsági statisztika,  webanalitikai eszköz.

Indítsd FB oldalt vagy használd a közösségi média erejét (youtube videók, twitter), és növeld az oldalaid látogatóinak számát (persze ehhez kellenek az értékes tartalmak is)!

Ha már megvan az oldalad tolj rá egy kis látogatottságot az Ingyenes forgalomcserélő oldalak használatával >>>

 

tippTIPP!

További ingyenes dolgokról itt találsz infókat >>>