FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

Közösségi marketing

Social Media ConceptKözösségi marketing

Reklámozd honlapod, vagy gyűjts érdeklődőket a közösségi oldalakon!

Promotáld üzleti lehetőségeid – szerezz partnereket/referáltakat!

 

Az Online Marketingben vagy ha úgy tetszik az Online MLM-ben is gyakran hallod a hideg piac megszólítása jelzőt. Nos ez az amikor számodra ezidáig ismeretlen embereknek mutatod meg lehetőségeidet, és toborzol akár a világ minden tájáról csatlakozókat akár egy partner program, vagy akár egy direkte ajánlathoz. 

A közösségi média megfelelő használatával több millió emberhez juthatsz el töredéknyi idő alatt! 

Itt megtalálhatod a legnépszerűbb közösségi oldalakat >>> https://hu.wikipedia.org/wiki/K

A teljesség igénye nélkül, ime egy népszerű hirdetési forma a Facebook csoport marketing

Jelentkezz be minél több csoportba a Facebookon! A kereslet, és kínálat összetalálkozásához fontos, hogy az ajánlatod szempontjából releváns csoportokba legyél benne (ez lehet magyar vagy külföldi csoport is). Az olyan csoportokat, ahol viszont mindenki ugyanazt szeretné “eladni” azt meg inkább kerüld el, mert semmi értelme nincs eltűnni a tömegben. Bővítsd folyamatosan a csoportokat – ne egyszerre 100 csoportba, hanem apránként!

Amire oda kell, figyelj a csoportokba való csatlakozásokkor (ha nem akarsz rögtön egy jó kis tiltással kezdeni 🙂 : Minden esetben olvasd el a csoportszabályzatokat! Tartsd tiszteletben, hogy ha pl: nem lehet pl MLM, vagy Network Marketing hirdetéseket közzétenni, akkor azt ne tedd! Figyelmesen olvasd el a csatlakozást megelőzően a további olyan kéréseket is, mint pl naponta csak 1 post vagy töröld vissza az előzőt felhívásokat is, mert könnyen repülhetsz a csoportból (és ez még csak az Admin nem a fészbuk 😛 ), de akár komolyabb szankciókra is számíthatsz. Minden esetben nézd meg milyen a hirdetési csoport, milyenek a kommentek, milyenek a csoporttagok pl: ha túl sok rosszindulatú, vagy provokatív, esetleg már sértő kommentet látsz akkor nagy valószínűséggel téged is meg fognak találni, és ez nem biztosan kell neked – az ilyen típusú csoportból nyugodtan lépj ki lesz még helyette rengeteg más lehetőséged!

FONTOS! A FB csoportokba való becsatlakozásokkal be kell tartanod a mindenkori FB szabályokat (nem spammelünk, nem árasztjuk el a csoportokat hirdetésekkel, nem küldünk üzenőfalakra semmit…), ellenkező esetben 7, 14 napos vagy még ettől is komolyabb tiltásokkal leszel “gazdagabb”!

Amire különösképpen oda kell, figyelj, hogy pláne a külföldi csoportok esetében az adott csoport nyelvét vagy legalább valamely világnyelv egyikét használd, mert bár vannak kivételek, de nagyrészt ez az általánosan elfogadott trend. A posztokat egyébiránt az ” Üzenet lefordítása”-ra kattintva tudod magyarítani, ha viszont már elindult valamilyen kommunikáció a Google fordító is segíthet, hogy legalább alapszinten tudj kommunikálni.

Napi 4-5 post (vagy kinek milyen tapasztalatai vannak) megosztása különböző csoportokban még egészséges lehet, de ha nagy az étvágyad, és beteszed ajánlatodat 70-100 csoportba akkor pár napon belül meg érkezhet a tiltás is, mert az oldal robotnak érzékel. Ezeket a csoportokat érdemes folyamatosan forgatni, hogy ne mindig ugyanott jelenjen meg az ajánlatod. Időszakban attól függetlenül, hogy milliók lógnak egész nap a FB-on a hétvégék jellemzően erősebbek, (attól függ milyen célcsoportod van), és hasonlóan sok látogatóra számíthatsz valamilyen munkaszüneti, ünnepnapon.

Csoportokat érdemes 10.000 feletti taglétszám felett keresni, bár sok esetben a kisebb vagy még induló oldalak hozhatnak érdemi érdeklődőket. Elérhetőek az interneten un. automatikus FB posztolók, melyek a munka oroszlánrészét leveszik a válladról, és akkor is dolgozik, amikor te nem, de ennek használatáról megoszlanak a vélemények (és nyilván nem a hatékonyság témakörében 😉 ).

10.000 feletti FB csoportok >>>

 

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial