BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

PayPal számlád még mindig veszélyben-Vigyázz!

Szerző: | dec 28, 2015 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

A Cyber bűnözők nem pihennek avagy mire jók az ünnepek – szerintük 👿 ?

Vigyázat

Paypal fiók veszélyben! Az év vége közeledtével jelentősen megnő az interneten keresztüli vásárlások száma (mint ahogy az a “hagyományos” kiskereskedelem esetén is  😛  ), illetve rögtön ezután az éve eleji kiárusítások, leárazások mozgatják meg nem csak a fantáziánkat, hanem a pénztárcánkat is. Online vásárolunk külföldi, és magyar webáruházakban, és gyakran használjuk ehhez a legnépszerűbb online bankot a PayPal-t.

VIGYÁZZ– a Cyber bűnözök körében is népszerű a PayPal, és ebben az időszakban kihasználhatják a “vásárlási láz” okozta felületességet  pl  :amikor kéretlen levelekben kapsz –FANTASZTIKUS AJÁNLATOKAT– kis programokkal, melyek feltelepednek a gépedre, és már olvassák is be a használt jelszavaidat, vagy kamu webáruházak megjelenésével, melyekben valós vásárlás nem történik (tehát a termékre ne is várj! ), de a megtévesztésig hasonló PayPal fizetési ablakban egyébiránt önként, és dalolva adod meg az adataidat.

A leggyakrabban használt adatlopási kísérletek ettől függetlenül továbbra is a mailben küldött úgynevezett adatmegerősítés kérés űrlapok, ahol bekérik – FIGYELJ! NE ADD MEG! –  a paypal fiók jelszavad, és a paypal fiók belepőkódodat, ami persze átverés, és rövid időn belül búcsút is mondhatsz az ott lévő money-nak. Gondolj csak bele ugyan ki szeretné, hogy zárolják a fiókját pont karácsonykor??? Nos amíg az online marketingesek az ajándékozás (és persze sok ingyenes bónusz lehetősége) jó érzését használják fel kampányaikhoz, addig a Cyber bűnözök a félelmeinkre építenek, és próbálnak megtévesztéssel nekünk kárt okozni.

Erről már irtunk korábban itt >>>

Nos nemrég egy a PayPal számára teljesen ismeretlen levelezőbe kaptuk az alábbi figyelmeztetést:

paypal

“FIÓKOD korlátozott lesz.

Tisztelt Ügyfelünk,

Az Ön fiókja korlátozott lesz, amíg mi nem kapunk frissítést….”

erről az e-mail címről :service@int.noreplay.com

webhely káros

A megfelelő beállításoknak köszönhetően egyébiránt a zöld gombra kattintva a böngésző érzékelte ezt, és figyelmeztetett az adathalászási kísérletre. Thank you Dear böngésző  😉

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam