BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

WordPress- Mit használ a konkurencia?

Szerző: | dec 9, 2016 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

 wordpress komkurenciaWordPress konkurencia kémlelés – Milyen pluginokat használ az az oldal, amiről ötleteket merítesz?

Az ingyenes tartalom kezelő WordPress- hez számtalan szintén ingyenes lehetőség kapcsolódik, úgymint sablonok, úgymint pluginok/bővítmények, és egyéb más alkalmazások.

Elég csak beírni a keresőbe bármelyik kulcsszót, és ezrével érkeznek a találatok- DE!

Mi lenne ha inkább abból merítenél ötleteket, ami már müködik, vagy amivel már mások meg dolgoztak (ez nagyon durva bocsi  🙂 ) , hogy mi az ami összeillik mivel. Egy – egy sablonhoz milyen bővítmény passzol, vagy az oldal felépítéseból adódóan a konkurenciád milyen megoldásokat választott. Nagy valószínűséggel ő már túl a felsoroltakon) ?

Nos egy kicsit fel tudod gyorsítani a weboldalad felépítését! Ehhez nem kell végig olvasnod (és feleslegesen végig próbálgatnod) több száz bővítmény vagy sablon felhasználási lehetőségeit (pl: licenc állapota!). Pláne, hogy azok nagy része angol nyelven irodott így meg kell küzdened akár a nyelvi nehézségekkel is (persze mindenki használja a Google fordítót).

Találd meg mit használ a másik wordpress oldal ezzel kis trükkel!

Ezen a linken http://whatwpthemeisthat.com/ ha beírod a honlap nevét (nem kell még a https:// előtag sem) akkor nem csak a használt sablont kapod meg hanem annak a licencét (+ verzió számot, és a sablon letöltési helyét 😛 )  is, amiből rögtön kiderül mire használhatód, és mire nem. A legtöbb ember az ingyenes, és korlátlanul felhasználható akár szerkeszthető sablonokat keresi, de nyilván ha egy remek fizetős sablonnal kell megoldanod a kérdést (mert a minta oldal amit szeretnél megvalósítani is ezt használja), és a pénztárcád is megengedi akkor nosza  😛

Ugye milyen egyszerű ?

wordpress-konkurencia-figyeles

A másik ilyen oldal wordpress konkurencia figyelő a https://www.mythemedetector.com/ ahol beírod a detect sorba a kinézett weboldalt url-ét, és azonnal kidobja neked az alap információkon túl azt is, hogy összesen eddig mennyi alkalommal töltötték le, avagy mennyi weboldal használja jelenleg is az elemzett WordPress sablont!

Itt is megismerheted az oldal által használt összes Wp plugint viszont! amikor rákattintasz a plugin leírására akkor a leírás rész alatt azt is megtudhatód, hogy ezt a plugint milyen oldalakon használják jelenleg is még! Ez azért fantasztikus, mert a felhasználás jellegéből módszereiből további inspirációkat kaphatsz! Nagyon megkönyiti a búvárkodást, hogy  minden ilyen módon bemutatott oldalról egy miniképet is láthatunk. Így már úgy tudunk elkezdeni szelektálni a megoldásokból (pl: widgetek elhelyezése ugyanazon sablon használatánál), hogy végig kellene mindegyiket kattintgatni.

Jó búvárkodást 🙂

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam