BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

ADATLOPÁS a PayPal számlád veszélyben-Vigyázz!

Szerző: | szept 19, 2015 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

PayPal adatlopás – időnként feltűnik.

Vigyázat

PayPal adatlopás már megint?! A PayPal egy népszerű, és elfogadott online bank, amivel könnyen, és gyorsan tudod lebonyolítani nemzetközi szinten is a netes vásárlásaidat. Sajnos ezzel párhuzamosan az internetes bűnözők egyik kedvelt célpontja is. Ezek a bűnözők, hogy megszerezzék az adataidat (és hozzá jussanak a pénzedhez) különböző módszereket eszelnek ki. Itt egy ilyen fajta kísérletet mutatunk be, gondoltuk hasznos lehet, ha megosztjuk veled mire is kell figyelned, hogy semmiképpen ne válj csalók áldozatává…

AMI NAGYON FONTOS! A PAYPAL NEM KÉR ADATOKAT (PLÁNE NEM BANKKÁRTYA PIN KÓDOKAT, ÉS EGYÉB DOLGOKAT   😯 ) E-MAILBEN TŐLED!

Az első érdekes dolog az, amikor olyan postafiókba vagy mail címre kapsz állítólagos PayPal értesítőt, aminek az égvilágon semmi köze a PayPal regisztrációkor megadott email címedhez?! Ugyan mi köze lenne egy teljesen más a PayPal számára addig ismeretlen e-mail címhez ugyebár. Ez persze nem zárja ki azt, hogy csaló e-mailt arra az email címedre kapod, amit a PayPal-hez használsz, mert hogy már ezt is megszerezték.

PayPal adatlopás kísérletének árulkodó jelei

A következő érdekesség a feladó (illetve ahonnan küldhették, mert jellemzően robotok, vagy minden féle praktikával  ellenőrizhetetlen forrásokból küldött tömeges levél küldő szolgáltatások állnak a háttérben) e-mail címe.

Ez jellemzően a PayPal név valamilyen mutációja pl:servic@elapyap.com vagy services@intl.paypl.com. Árulkodó jel lehet még, hogy az így kapott levél rögtön a SPAM mappában köt ki!

A levél lehet nagyon jól kidolgozott is, logókkal megtámogatva vagy csak egy csatolást tartalmaz. Lehet a levélben lehet egy hivatkozás egy aktiváló gombbal vagy linkkel, hogy lépj be a fiókodba most. Mindegyikben közös, hogy ezek a levelek angol nyelven íródnak, és arra próbálják felhívni a figyelmedet, hogy az adatait veszélyben vannak. Ez a veszély pedig, hogy mert valaki vagy valami megpróbált azokhoz hozzáférni, vagy valamilyen szokatlan tranzakciót szerettek volna azon lebonyolítani…

Minden esetben a hivatalos PayPal.com oldalról lépjünk be a fiókunkba máshol nem!

csatolás html pay pal csalás

Nos a levél, amit ebben az esetben kaptunk röviden arról szól, hogy Bulgáriában megpróbáltak bejelentkezni a fiókunkba ismeretlenek, és valószínűleg hozzáfértek a fiókunk adataihoz. Ezért a csatolt dokumentumban frissítsük az adatainkat. Most figyelj még ha eddig nem is voltál kellőképpen megijedve (és nyitottad meg azonnal a csatolmányt )! Felhívják a figyelmedet, hogy amíg ezt nem teszed meg addig átmenetileg korlátozhatják a fiókod hozzáférését is! Szóval még meg is fenyegetnek, hogy kicsit megsürgessenek 👿

Itt még kifinomultabb módszer is lehet, amikor mondjuk egy linkre kattintva a majdnem hivatalos PayPal oldalra jutsz egyből.

DE! ez nyilvánvalóan egy másolat -több menüpont is megegyezik- és itt “csak ” a belépő kód, és jelszó megadása kellene, amit ha megteszel már oda is adtad a 2 legfontosabb adatodat!

Erre egyébként úgy figyelhetsz fel, ha épp mondjuk nem 10 ablak van megnyitva a gépeden, és nem kapkodsz hanem pl: meglátod, hogy a  Chrome már rögtön jelzi neked, hogy érvénytelen az SSL kulcs azaz az oldal nem biztonságos, tehát ne menj tovább…

PayPal adatlopás kísérlet képekben

paypal csalás

Na, és akkor a csatolás, amiben az adataidat kérik, hogy ad meg újra vagy pontosítsd. Jól nézd meg a pirossal jelzett területet, mert ilyet (bankkártya szám, utolsó 3 számjegy, pin kód) soha nem fog a PayPal kérni!

Ha megnézed akár még a hivatalos oldal is lehetne DE NEM AZ,  hiszen pontosan a megtévesztés a lényeg, és sajnos vannak akik ha nem elég körültekintőek hamar porul is járhatnak!

Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy van e probléma a fiókoddal akkor nyiss egy teljesen új tiszta oldalt, és lépj be a hivatalos PayPal oldalon, mert ha gond van itt úgyis fogod látni. Ha nem írnak semmit, akkor már biztos lehetsz benne, hogy megpróbáltak becsapni, úgyhogy az ilyen típusú levelet jelentsd SPAM-nek, és azonnal töröld!

További PayPal adatlopás kísérletek

PayPal csalás-Vigyázz!

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam