FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

ADATLOPÁS a PayPal számlád veszélyben-Vigyázz!

VigyázatA PayPal egy népszerű, és elfogadott online bank, amivel könnyen, és gyorsan tudod lebonyolítani nemzetközi szinten is a netes vásárlásaidat. Sajnos ezzel párhuzamosan az internetes bűnözők egyik kedvelt célpontja is, akik azért, hogy megszerezzék az adataidat (és hozzá jussanak a pénzedhez) különböző módszereket eszelnek ki. Itt egy ilyen fajta kísérletet mutatunk be , gondoltuk hasznos lehet, ha megosztjuk veled mire is kell figyelned, hogy semmiképpen ne válj csalók áldozatává…

AMI NAGYON FONTOS! A PAYPAL NEM KÉR ADATOKAT (PLÁNE NEM BANKKÁRTYA PIN KÓDOKAT, ÉS EGYÉB DOLGOKAT   😯 ) E-MAILBEN TŐLED!

Az első érdekes dolog az, amikor olyan postafiókba vagy mail címre kapsz állítólagos PayPal értesítőt, aminek az égvilágon semmi köze a PayPal regisztrációkor megadott email címedhez, mert ugyan mi köze lenne egy teljesen más a PayPal számára addig ismeretlen e-mail címhez  ugyebár (ami persze nem zárja ki, hogy a csaló e-mailt arra az email címedre kapod, amit a PayPal-hez használsz ) . A következő érdekesség a feladó (illetve ahonnan küldhették, mert jellemzően robotok, vagy minden féle praktikával  ellenőrizhetetlen forrásokból küldött tömeges levél küldő szolgáltatások állnak a háttérben) e-mail címe, ami a PayPal név valamilyen mutációja pl:servic@elapyap.com vagy services@intl.paypl.com. Árulkodó jel lehet még, hogy az igy kapott levél rögtön a SPAM mappában köt ki! A levél lehet nagyon jól kidolgozott is, logókkal megtámogatva vagy csak egy csatolást tartalmaz, avagy a levélben lehet egy hivatkozás egy aktiváló gombbal vagy linkkel, hogy lépj be a fiókodba most- ami mindegyikben közös, hogy ezek a levelek angol nyelven íródnak, és arra próbálják felhívni a figyelmedet, hogy az adatait veszélyben vannak, mert valaki vagy valami megpróbált azokhoz hozzáférni, vagy valamilyen szokatlan tranzakciót szerettek volna azon lebonyolítani…

Minden esetben a hivatalos PayPal.com oldalról lépjünk be a fiókunkba máshol nem!

csatolás html pay pal csalás

Nos a levél, amit ebben az esetben kaptunk röviden arról szól, hogy Bulgáriában megpróbáltak bejelentkezni a fiókunkba ismeretlenek, és valószínűleg hozzáfértek a fiókunk adataihoz, ezért a csatolt dokumentumban frissítsük az adatainkat, és most figyelj még ha eddig nem is voltál kellőképpen megijedve (és nyitottad meg azonnal a csatolmányt ) felhívják a figyelmedet, hogy amíg ezt nem teszed meg addig átmenetileg korlátozhatják a fiókod hozzáférését is!

Itt még kifinomultabb módszer is lehet, amikor mondjuk egy linkre kattintva a majdnem hivatalos PayPal oldalra jutsz egyből, ami nyilvánvalóan egy másolat -több menüpont is megegyezik- és itt “csak ” a belépő kód, és jelszó megadása kellene, amit ha megteszel már oda is adtad a 2 legfontosabb adatodat! Erre egyébként úgy figyelhetsz fel, ha épp mondjuk nem 10 ablak van megnyitva a gépeden, és nem kapkodsz hanem pl: meglátod, hogy a  Chrome már rögtön jelzi neked, hogy érvénytelen az SSL kulcs azaz az oldal nem biztonságos, tehát ne menj tovább…

paypal csalás

Na, és akkor a csatolás, amiben az adataidat kérik, hogy ad meg újra vagy pontosítsd. Jól nézd meg a pirossal jelzett területet, mert ilyet (bankkártya szám, utolsó 3 számjegy, pin kód) soha nem fog a PayPal kérni!

Ha megnézed akár még a hivatalos oldal is lehetne DE NEM AZ,  hiszen pontosan a megtévesztés a lényeg, és sajnos vannak akik ha nem elég körültekintőek hamar porul is járhatnak!

Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy van e probléma a fiókoddal akkor nyiss egy teljesen új tiszta oldalt, és lépj be a hivatalos PayPal oldalon, mert ha gond van itt úgyis fogod látni. Ha nem írnak semmit, akkor már biztos lehetsz benne, hogy megpróbáltak becsapni, úgyhogy az ilyen típusú levelet jelentsd SPAM-nek, és azonnal töröld!

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial