BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

3D e-book borító készítés – GIMP-el

Szerző: | jún 2, 2019 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

3D e-book borító készítés GIMP-el

Ha már online marketing, és persze szeretnél előrukkolni valami “csali” termékkel (itt most a nagyon elterjedt letölthető e-book – okra gondolunk), akkor a promodhoz biztosan szükség lesz egy profi módon elkészített 3D -s e-book megjelenésre is.

Ebben a bejegyzésben csak ahhoz kapsz 1 tippet, hogyan készítheted el a professzionális megjelenésű 3D -s e-book borítódat – persze az ingyen elérhető programokkal, mint általában  🙂 – . Azaz nem taglaljuk mivel készíts e-book-ot, milyen formátumban, mivel olvasd, és persze azt sem miről szóljon ….  😎 pláne  😉 . Azt is tisztáznunk kell, hogy nem a borítót készítjük itt el, hanem az online könyved borítójának 3D-s megjelenitését.

Egyébként az e-book borítóképedet villámgyorsan össze pakolhatod az egyik legjobb, és ingyenesen használható online kép szerkesztő programmal a Canva-val. Ez már majdnem, hogy kötelező eszköz lesz számodra, úgy hogy kezd is el használni  🙂 itt >>> . Az oldal egyébiránt teljesem magyarított, tehát könnyen elnavigálsz az amúgy sem bonyolult kezelőfelületén.

Ha már bent vagy itt tudsz könyvborítókat tervezgetni (2D ben, tehát itt még lapos lesz  😛 )3D e-book borító készítés

Szóval ha már kitaláltad az e-book könnyborítódat, mi legyen rajta, hogy jelenjen meg… tegyük azt rá egy 3D “sablonra”. Az ehhez használatos un. fedőképért keresd a böngésződben a Free 3d Cover e-book dolgokat. Ez az a kép, ami a formáját adja majd meg az e-book borítódnak vagyis egy teljesen üres 3D e könyv borító, erre lesz majd szükséged első körben.

Most, ha még nem volt eddig a gépeden a PhotoShop ingyenesen használható alternatívája (így hívják sok helyen, de természetesen nem szó szerint értendő 😛 ) a GIMP, akkor azt innen tudod letölteni >>>

! Biztosan vannak ettől még egyszerűbb módszerek is SŐT! , de itt most inkább arról van szó, hogy a GIMP-et milyen sokrétűen tudod majd akár a későbbiekben használni (és most itt nem is soroljuk fel a számtalan szerkesztési, effektezési lehetőséget).

Így készítsd el a 3D e-book borítódat a GIMP-ben

1.lépés- Nyisd meg az előzetesen letöltött 3D fedőképet, mint amilyen ez is

3D e-book borító készítés

2.lépés- Nyisd meg rétegként (Fájl/Megnyitás rétegként) azt a képet, amiből majd a borítót akarod késziteni. Így ebben az állapotban 2 egymástól még független képet látsz egymáson. Az egyik a “váz” a másik pedig a 2D- ben pár perc alatt összedobált (ez most a példában szereplő képre igaz nyilván 😛 ) borítókép.

3D e-book borító készítés

3. lépés- Eszköztár/Átméretezési eszköz rákattintasz, és kicsinyítesz annyit a borítóképeden, hogy a fedőlapon elférjen. Nem kell aggódni, hogy ez még hogy néz ki, ez még nem a kész állapot!

4.lépés- Eszköztár/Perspektiva eszköz -re ha kattintasz lesz lehetőséged a kívánt szögben a helyére húzni az előzőleg ide kicsinyitett 2D-s borítóképedet. A képet a sarkainál fogva húzd ki addig – tarts közbe lenyomva az egérgombot -, hogy passzoljon az alatta lévő “vázként használt képpel”. Ha nagyon pontos akarsz lenni akár nagyíthatsz is az ablak nézeten, és így még precízebb lesz a végeredmény (Nézet/Nagyítás). Minden műveletet amikor befejezel nyomj egy Entert, és végre hajtja a program a változásokat.

3D e-book borító készítés

5.lépés- Réteg/Összefésülés lefelé gombra ha kattintasz (felső menüsorban keresd) akkor a két eddig külön rétegként megjelenő képet egy képként varázsolod össze, és Voilá ha mindent jól csináltál valami ilyesmit kapsz végeredményül  🙂

Ha némi rutint szerzel benne, akkor ezek a lépések néhány perc alatt véghez vihetőek, és már tolhatod is a marketing gépezetedbe (persze azért tartalmat tegyél mögé tudod ez csak a borító készítés volt  🙂 )

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam