BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

SCAM-10 Tipp

Szerző: | aug 7, 2016 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

Átverős oldalakHa nem akarsz PTC oldalakon feleslegesen “dolgozni” akkor erre a 10 dologra jó ha odafigyelsz, mert átverés áldozata lehetsz!

Naponta több ezer ember keres valamilyen formában “otthon végezhető” munkát, netes lehetőséget, és talál is számos csillogó villogó csábító ajánlatot, hogy az idejét, és pénzét befektetve ne jusson semmire! PTC oldalak esetében jó ha 10% azon oldalak aránya akik valóban azt nyújtják, amit ígérnek, és nem szűnnek meg az első 6 hónapban mondjuk…De ha egy kicsit jobban fókuszálsz elkerülhető, hogy te is a becsapottak táborát gyarapítsd (egyébkánt szinte elkerülhetetlen, hogy legalább párszor beleszaladj ha már ezzel foglalkozol- sorry  😆 )

Átverős oldalak ismérvei – 10 dolog, amire oda kell figyelned:

1. Túlzó díjak a kattintásokért. Azok az oldalak, amelyek az un. fizetett hirdetésekért magas jutalmat számolnak el azok nagy valószínűséggel már az elején a nagyon gyorsan dinamikusan felfejlődő, és aztán az ugyanilyen sebességgel eltűnő oldallá válnak- kihasználva a könnyű pénzkereset ígéretével toborzott tagokat, és azok aktivitását. A hosszabb távra berendezkedett oldalak esetében a jellemző kattintásonkénti díj 0,01$ vagy a hosszabb időtartamú hirdetéseknél 0,02$. Elég ha csak belegondolsz – Ugyan, hogy lenne hosszútávon nyereséges egy a hirdetőknek alacsony összegéért megjelenést biztosító ugyanakkor a hirdetést megtekintők számára magas összeget ígérő oldal (mert ugyebár a hirdetők is megnézik hol vásárolnak hirdetési csomagot).

2. Fórum nélkül. Nem akarják az oldal tulajdonosai, hogy negatív hírek is megjelennek főleg arról, hogy nem teljesítenek kifizetéseket, ezért lehetőséget sem biztosítanak a megjelenésükre. Minden admin aki komolyan veszi az oldal üzemeltetését, és szeretne segíteni a tagoknak működtett fórumot.

3. Több szint. A jól működő PTC oldalak általában 1 szintű upgradet(szintet) kínálnak pl standard-ról premim-ra vagy normál-ról vip-ra. Azok az oldalak már gyanúsak lehetnek ahol többszintű, és nyilván többe is kerülő frissítési lehetőséget kínálnak különböző jól csengő nevekkel ellátva azokat (arany, zafir stb). Ezek az oldalak nem a hirdetőkre hanem a tagok befizetéseire hajtanak leginkább, és így nem ritka, hogy irreálisan magas összeget kell befizetni a szintek meglépéséért-amit persze miután gyorsan megszedték magukat az oldal tulajai el is visznek.

Az átverős oldalak túl sokat ígérnek – Ne dőlj be!

4. Nagy szlogenek. Az első 1000 ember ingyen csatlakozhat, aztán kicsivel később az első 2000 ember ingyen csatlakozhatnak… A sürü változtatásokra fel kell húzd a szemöldöködet, mert itt a cél, hogy minél rövidebb idő alatt minél több ember használja az oldalt. A marketing részével nincs is gond itt inkább az lehet az érdekes, mint általában a csaló oldalak esetében, hogy sűrűn változik a feltétel rendszer. Nem is beszélve arról, hogy ha már fizetni kell a csatlakozásért ez mennyire veszi ki jól magát.

5. Klónozott vagy ilyen olyan módon elindított oldalak. Elírások, support nélküli oldalak, ronda külalak? Vajon mennyire vette komolyan az oldal indítója a tevékenységét ha még egy gyárilag lefejlesztett scriptet sem vásárolt meg vagy meg sem próbált egyéni fejlesztéssel (ez jelentősen többe kerül) megfelelő oldalt késziteni? Azok akik hosszútávon gondolkodnak úgy tekintenek az oldalukra, mint egy vállalkozásra amibe bizony be is kell fektetni!

6. Az Admin. Korábban csalások vagy átverések voltak hozzá köthetőek (már ha egyáltalán megtudod ki is az admin vagy az oldal tulajdonosa ?).Ezeknek , és a nem fizető oldalaknak az alábbi fórumokon is utána tudsz nézni:

Az átverős oldalak itt vannak listázva:

7. Bérelt referensek. Robotok dolgoznak neked ha ez a matek jön ki: Vásárolsz 50 referáltat 1hónapra 10$-ért-és 1hónap alatt kerestek neked 9$-t  😮 tehát még a befektetett összeg sem térül meg, mert a rendszer nyereségre van beállítva, és nem a te nyereségedre (tisztelet a kivételnek). Ahol valódi emberek vannak mögötte ott némi plusz is be kell, hogy jöjjön.

8. Fizetési processzor. Mostanában több oldalnak is gondjai támadtak az egyik  legnagyobb online bankkal a PayPal-al, mivel a PayPal nagyon szigorú a megtévesztő oldalakkal kapcsolatosan (és ezzel védi a saját hírnevét is természetesen), az már egy árulkodó jel lehet, hogy elindul a vele való csatározás, és emiatt mondjuk a kifizetések felfüggesztése. Az alternatív fizetési processzorokat használó oldalak jellemzően már meg sem próbálják bevonni a nagy óriást a kifizetésekbe-vajh miért? 😯

Kerüld az átverős oldalak -ra való regisztrációt

9. Hirdetés dömping. Amikor a PTC oldalon már megjelennek tömegben a hirdetések akkor az már nem azért van, mert fellendültek a hirdetőktől érkező megbízások 😮 , hanem bizony azért, mert akik már látják a végét az oldalnak megpróbálnak szabadulni kreditjeiktől keservesen megszerzett $-tól, és amit még lehet elreklámoznak. Tehát ha ezt tapasztalod ne örülj meg, hogy akár $-ok százait keresheted meg, hanem rögtön menekülj te is az oldalról (és hirdesd el amid van  🙂 )

10. Szabályok. Folyamatosan változó kifizetési limitek, egyre nehezebben teljesíthető elvárások…Sajnos ezek is a megszűnés, és a fizetési képesség megrogyására mutathatnak. Egy PTC oldalnak szüksége van állandó mennyiségű hirdetőre, és tagra, mert ezek hiányában az oldal működése képtelenné válik fenntarthatatlan lesz.

Hasonló post ebben a témában >>>

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam