FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

Affiliate-Partnerprogramok

Affiliate program/Partner program – Alapok

 

 

 

Az affiliate programok azaz partner programok alapvetően egy már meglévő szolgáltatás vagy termék jutalék alapú értékesítésén alapulnak.

Azok az internetes oldalak, melyek rendelkeznek ilyen programmal jellemzően ezt a weboldalaikon jól látható helyen fel is tüntetik! Csatlakozáskor meg kell adni adatainkat, amiért cserébe szinte azonnal megkapjuk az ajánlói linkünket, és hozzáférést a partner program keretében használható marketing eszközökhöz (banner, weboldalba ágyazható kódok,  képek, szöveges linkek, leírások…). Fontos, hogy legyenek is ilyen eszközök, ne neked kelljen ezeket összerakni! A működési elv roppant egyszerű –  ha valaki ezekre az oldaladon elhelyezett reklámokra kattint, és ezt követően vásárol azért az előre meghatározott %-os jutalékot írják jóvá a fiókodban vagy webirodádban.

Mielőtt bele kezdesz egy Partner Programba minden esetben olvasd el a Feltételeket pl: Kifizetés milyen összeghatártól? Számlaképesség feltétel-e?Kell-e saját honlappal rendelkezni? , még mielőtt feleslegesen munkát fektetnél bele ugyebár  🙂

Miután a Partner Program keretén belül a te feladatot az ajánlatok továbbítása vagy azok megfelelő módokon történő “marketingezése” így semmi mással nem kell foglalkoznod úgymint kiszállítás, ügyfél szolgálat, reklamáció kezelés… ezek mind a Partner Programot biztosító cégek feladatai.

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha az alapok ennyire hasonlítanak az MLM hálózat építéshez akkor ez miért nem számít annak? Nos itt nincs többszintű értékesítés, és csak az egyszeri vásárlások kvázi egyszeri “üzletkötői jutalékát ” kapod meg, de nem is kell senkinek alád regisztrálnia, nem kell csapatot építeni, nem kell oktatni/ szponzorálni és a többi, és a többi. A vásárlások azonosítása az ajánlói linkről érkező forgalmak alapján történik, tehát a vevővel nem kerülsz kontaktba.

Érdemes olyan témakörökben Partner Programhoz csatlakozni, amely releváns az oldalaid tartalmával így nem csak, hogy szélesebb körben tudod segiteni az oldalra látogatókat (pl: egy online marketinggel foglalkozó oldal  vagy blog egy online marketinges könyv partner kódját tartalmazza), hanem az azokon keresztüli vásárlásokkal némi zsebpénzre is szert tehetsz.

Az ajánlói jutalék ideális ha legalább az értékesítésből származó bevétel 25%-a, de lehet kevesebb is ha mondjuk egy termék viszonylag nagy “forgási sebességgel” rendelkezik (tehát jól fogy).

A Partner Programokkal ha gondolkodsz forgalmat kell az oldaladra irányítanod, mert ebből lesznek a vásárlások! Nézz körül oldalunkon biztosan találsz hasznos Tippeket ehhez  🙂

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial