BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Affiliate-Partnerprogramok

Szerző: | febr 11, 2017 | Affiliate. Online MLM

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

Affiliate magyarul – Mit jelent a Partner program?

Az affiliate programok azaz partner programok alapvetően egy már meglévő szolgáltatás vagy termék jutalék alapú értékesítésén alapulnak.

Azok az internetes oldalak, melyek rendelkeznek ilyen programmal jellemzően ezt a weboldalaikon jól látható helyen fel is tüntetik! Csatlakozáskor meg kell adni adatainkat, amiért cserébe szinte azonnal megkapjuk az ajánlói linkünket, és hozzáférést a partner program keretében használható marketing eszközökhöz. Pl: banner, weboldalba ágyazható kódok,  képek, szöveges linkek, leírások…. Fontos, hogy legyenek is ilyen eszközök, ne neked kelljen ezeket összerakni! A működési elv roppant egyszerű –  ha valaki ezekre az oldaladon elhelyezett reklámokra kattint, és ezt követően vásárol azért az előre meghatározott %-os jutalékot írják jóvá a fiókodban vagy webirodádban.

Mielőtt bele kezdesz egy Partner Programba minden esetben olvasd el a Feltételeket pl: Kifizetés milyen összeghatártól? Számlaképesség feltétel-e? Kell-e saját honlappal rendelkezni? , még mielőtt feleslegesen munkát fektetnél bele ugyebár  🙂

Affiliate magyarul – Partnerprogram

Miután a Partner Program keretén belül a te feladatot az ajánlatok továbbítása vagy azok megfelelő módokon történő “marketingezése” így semmi mással nem kell foglalkoznod úgymint kiszállítás, ügyfél szolgálat, reklamáció kezelés… ezek mind a Partner Programot biztosító cégek feladatai.

Joggal merül fel a kérdés, hogy ha az alapok ennyire hasonlítanak az MLM hálózat építéshez akkor ez miért nem számít annak? Nos itt nincs többszintű értékesítés, és csak az egyszeri vásárlások kvázi egyszeri “üzletkötői jutalékát ” kapod meg. Itt így nem is kell senkinek alád regisztrálnia, nem kell csapatot építeni, nem kell oktatni/ szponzorálni és a többi, és a többi. A vásárlások azonosítása az ajánlói linkről érkező forgalmak alapján történik, tehát a vevővel nem kerülsz kontaktba.

Érdemes olyan témakörökben Partner Programhoz csatlakozni, amely releváns az oldalaid tartalmával így nem csak, hogy szélesebb körben tudod segiteni az oldalra látogatókat. Pl: egy online marketinggel foglalkozó oldal  vagy blog egy online marketinges könyv partner kódját tartalmazza!  Az azokon a linkeken  keresztüli vásárlásokkal némi zsebpénzre is szert tehetsz.

Az ajánlói jutalék ideális ha legalább az értékesítésből származó bevétel 25%-a. Ez lehet kevesebb is ha mondjuk egy termék viszonylag nagy “forgási sebességgel” rendelkezik (tehát jól fogy).

A Partner Programokkal ha gondolkodsz forgalmat kell az oldaladra irányítanod, mert ebből lesznek a vásárlások!

Nézz körül oldalunkon biztosan találsz hasznos Tippeket ehhez  🙂

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam