BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Kamu facebook nyereményjátékok

Szerző: | aug 27, 2017 | Hasznos vagy érdekes

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

Kamu Facebookos nyereményjátékokI-Phone 6 csak neked! Nyerd meg az első luxus autód!

Kamu Facebookos nyereményjátékok! Van aki még bedől ezeknek?

Amikor már azt gondoltad mindent láttál, és már nincs több ügyfele a hiszékenység vámszedőinek…amikor már nem hiszel a mesékben…amikor már azt hitted elegen váltak már eddig is átverések áldozataivá…Nos nem sok minden változott továbbra is terjednek, és hasonlóan tündökölnek, mint jó pár éve az un. facebookos átverős nyereményjátékok.

Ezeknek a kábításoknak a legjellemzőbb ismérvei, hogy egy minimális feladat elvégzéséért cserébe – azaz oszd meg az oldalt vagy képet, dobj rá egy like-ot, kommentelj – , bekerülhetsz a nagy kalapba ahol olyan busás nyeremények várnak (és persze általában nincs is nyertes), mint luxus hajóút  🙄 , luxus óra  🙄 , vagy csak szimplán egy még ki sem adott vagy éppen megjelent nagyértékü mobil telefon  😆 (ez a leg trendibb átverés).

A nyeremény vadászok, persze jóhiszeműen az egyéb részletekkel mit sem foglalkozva már tolják is tovább, adják a like-t, smile-t mindent, aminek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt megérkeznek a kívánt like-ok, megosztások, kommentek.

Természtesen van, hogy valóban van nyertes sorsolás (mondjuk termék vagy cég bevezetéskor promos céllal), de ezeknek meg kell felelniük a facebook erre vonatkozó szabályainak (és egyéb törvényi követelmeknek), és persze lehet olyan is, hogy az eredeti szándék OK. csak az adott nyeremény játék el indítójának vannak felületes ismeretei ennek menetéről.

Na, de nézzük mi az amiből felismerheted az igazából csak az oldal “felhúzására” létrehozott kamu nyereményjátékokat. Felhúzás = minél több like begyüjtése, majd az oldal elpasszolása (átnevezés után rögtön több ezer kedvelővel indul egy oldal  😐 )

A kamu Facebookos nyereményjátékok ismérvei:

1.  Nem a cég hivatalos oldaláról indul a dolog, de mégis ezt a látszatot szeretné kelteni (a post írásakor futott végig 2 bevásárló lánc 30.000ft-os vásárlási utalvány “akciója”, ahol a like-olok között kisorsoltak …volna…vagy az vehetett részt ebben a játékban aki felhívott egy emelt díjas számot?), Ezt úgy tudod csekkolni, hogy egyszerűen megkeresed a hivatalos oldalt  :-).

A név a logó megtévesztő lehet ugyan első ránézésre, de egy kicsit ha figyelmesebb vagy akkor fogod látni, hogy az adott oldalon igazából csak ez vagy néhány hasonló nyereményjáték szerepel, és ugye nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy belássuk a nagy nevű multik vagy cégek, nem csak nyereményjátékokról tájékoztatják az őket követőket.

2. Nincsenek konkrét információk: sorsolás, eredmény hirdetés időpontja (esetleg játékszabályzat – na ez már nagyon erős lenne hagyjuk is 😉 ).

3. 15 éves felhasználó indítja a nyereményjátékot (ne már!), ami jellemzően valamilyen technikai kütyüt ígér oda. Itt már az internet közössége is felhördül, (szerencsére van az az inger küszöb bár már kezd kialakulni az immunitás ezekkel kapcsolatban) és a kommentekben osztják is -itt a szó szoros értelmében, és nem kedvező szinben- rendesen az ilyen próbálkozókat.

4. Ugyanazt a képet (mondjuk egy I-Phone 7-est a kezében tartó top modell), már az 5.-ik ilyen játékban látod az már egyértelműen mutatja, hogy más más néven akár ugyanazok az ötletgazdák, és oldal pumpálók álhatnak a háttérben.

5. Irreális tárgy nyeremények. Pár éve Audi R8-as autó sorsoltak volna ki egy oldalon a lájkolók között? Ára cirka 60-70 millió – pár nap alatt több ezer oldal like!- ugye ezt te sem gondolod komolyan, hogy ez életszerű lehet?

Szóval lájkolj, osszál, kommentelj, de nagy csodákra ne várj ha kamu Facebookos nyereményjátékok -ról van szó!

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam