BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Ingyen-Képek 2

Szerző: | ápr 1, 2019 | Hasznos vagy érdekes, Ingyenes megoldások

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

Ingyen képek a honlapodra, blogodra vagy közösségi tartalmaidhoz-

ingyen képek

mert hogy egy kép többet mond ezer szónál, na meg persze a szemet is jobban vonzza a képpel illusztrált tartalom.

Több ezer jogtiszta ingyenesen használható kép!

Kicsit leporoltuk egy korábbi bejegyzésünket, amiben megpróbáltuk megmutatni mindazokat az oldalakat, ahol jó minőségű képeket, illusztrációkat szerezhettél teljesen ingyenesen a blogodra, honlapodra, közösségi oldalaidra. Ha rendszeresen blogolsz vagy nagyon aktív vagy a közösségi oldalakon akkor bizony neked sem mindegy, hogy erre mennyi pénzt is szánsz, mert hogy erre tökételes megoldást nyújtanak az un. free stockphoto oldalak, ahol akár még üzleti célokra is teljesen ingyenesen felhasználható képeket találhatsz.

Természetesen most is el kell mondjuk, hogy amit az interneten találsz, az nem automatikusan a tiéd 😛 . Fontos, hogy minden esetben tartsd be a szerzői, és egyéb kapcsolódó jogokat! – vagyis mielőtt a “fogd, és vidd” 🙄 módszert választod azért olvasd el az adott oldal felhasználásai szabályzatát, és az egyéb a felhasználáshoz kapcsolódó kérést vagy utasitásokat! – mert így nagy valószínűséggel nem okozol magadnak – vagy annak akinek a megbízásából készítettél valamit – kellemetlen perceket.

Ahhoz, hogy be tud azonosítani a felhasználhatóságot, mindig olvasd el a képhez tartozó leírást vagy a hozzá csatolt Creative Commons besorolást (pl. megtudhatod, hogy csak használhatód a képet vagy kedvedre bizonyos részeit át is alakíthatód) . Vannak képek amik például csak úgy használhatóak fel, hogy meg jelölöd a forrást is!

Ingyen képek, stockphoto oldalak gyűjteménye ITT!

Hogy az izgalmakat fokozzuk eláruljuk, hogy ma már olyan speciális kódokkal látják el a képek egy részét, amit csak az erre a célra fejlesztett szoftverrel tudnak kiolvasni. Ezzel a szoftverrel egyértelműen be tudják azonosítani a jog tulajdonost, úgyhogy szerintünk inkább rá kell szánni azt a pár percet mielőtt használatba veszed az ingyen képeket, illusztrációkat, ennyit meg kell, hogy érjen!

Persze jelentős időt, és energiát is megsporolhatsz ha rögtön fizetős képeket választasz, mert így ellenőrzött formában azonnal okés lesz a dolog (a vásárolt kép mellé egy külön doksiban a licenc -et, vagyis a felhasználási engedélyt is megkapod). Ilyen kipróbált oldalak a Depositphotos, (itt hetente ha beregisztrálsz hetente 1-1 ingyen felhasználható fotót, vektort, videót kapsz mailben), és a Stockfresh.

Ha meg azért olvasod ezt a bejegyzést, mert kiváncsi vagy milyen képletöltő oldalak vannak, ahol jellemzően szabad felhasználású/ jogdíjmentes (free stockphoto) képek találhatóak akkor íme *:

* ne felejtsd el felhasználás előtt elolvasni a feltételeket!

Ha vannak még ilyen “lelő helyek” kérlek dobd ide a bejegyzés alá kommentbe, vagy küld el nekünk mailben, és felvesszük a gyűjteményünkbe!ingyen képek

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam