FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

Gif készités

Korábban bemutatunk már több ingyenes GIF készítő lehetőséget ITT >>>

Most viszont az egyik legnépszerűbb GIF készítőhöz szeretnénk egy kicsit részletesebb leírást adni.

Szóval ha szeretnél egy izgő mozgó figyelemfelkeltő GIF-et az oldaladra (vagy az új trendeknek megfelelően már ezeket használnád üzenetváltásokkor is 😛 ) pláne olyat, amit egyedileg te magad készitesz el akkor kattints ide, és kezdhetünk is >>> https://giphy.com/

Rögtön a főoldalon a felső sávban kattints a CREATE gombra, ami után ez a képernyő jelenik meg, Itt van lehetőséged kiválasztani, hogy fotókat, és már gif formátumban lévő dolgokat, vagy videót töltesz fel a szerkesztéshez.

Ezen képernyő alsó részében a CHOOSE YOUR INSPIRATION – ra ha kattintasz akkor már előre feltöltött dolgokat találsz, amit kedvedre szerkesztgethetsz (mondjuk gyakorolni is remek lehetőség).

Ha képekből szeretnél összefűzni egy GIF-re valót akkor az első feltöltött kép után az alatta megjelenő  +Add more images gombra tudod a többi kiválasztott képet is hozzáadni a készülő projektedhez (itt pedig Browse Files).

A képek esetében az Image Duration – nál tudod beállítani a képek közötti váltási sebességet. Miután ezt beállítottad lépsz tovább a Dekorációs vagy Edit panelre, ahol aztán írhatsz szöveget (Caption menüpont), ezt animálhatód, színezheted, és ami a legfontosabb drag&drop azaz fogd, és vidd módszerrel a készülő GIF-eden belül oda helyezed ahová, és amilyen méretben szeretnél (érdemes minden effektet kipróbálni nagyon jó móka, és inspirációkat is kapsz, ha nem volt meg konkrétan mit is akartál ebből kihozni  😉 ).

A Stickers menüpontban több száz jópofa animált grafikából választhatsz (kategorizálva vannak az animációk, de ha a kereső mezőbe beírod mit szeretnél akkor annak megfelelően kapsz releváns találatokat :-)). A Filter menüpontban tudod a teljes addigi projektedet egyszerre ellátni különböző effektekkel.

Miután tovább léptél már csak azt kell beállítanod, mielőtt használtadba veszed a GIF-edet, hogy megadod ez publikus legyen e vagy sem (ezt csak regisztrált felhasználóként van lehetőséged kiválasztani ezért érdemes lehet egy fiókot létrehozni), és az elkészítéséhez kattints az Upload to GIPHY gombra. Az így elkészített GIF-t aztán beágyazhatod vagy le is töltheted (többféle formátumban).

Ezt a GIF-t a post írása közben készítettük kifejezetten az illusztráció végett, tehát semmi kutakodás, stilisztika, tervezés csak úgy random  😛 , és ha nem készül közben róla a leírás bizony 2-3 perc alatt el is készült volna 😎 meg persze biztos sikerült volna akár valami profibbat, és vicceset is összerakni  😎  😉

Video feltöltésekor minden menüpont, és lehetőség megegyezik viszont itt az első ablakban van lehetőséged megadni, hogy a tervezett GIF-ben a videó honnan induljon, és hol legyen a vége (10 másodperc lehet a leghosszabb időtartam).

 

 

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial