Jogtiszta felhasználható zenék ingyen

Szeretnéd feldobni videóidat, prezentációidat egy jó aláfestő zenével vagy ütős effektekkel?  Akár üzleti célra is szeretnéd felhasználni az így készült videókat? Nos akkor ez a néhány link jól jöhet, és persze azért mielőtt bármilyen célra is felhasználnád te is minden esetben győződj meg a felhasználási feltételekről! Keresd minden esetben az adott zenéhez tartozó licencet, mert ne zavarjon az meg ha egy zene ingyenes, de azért az nem egyenes ágon jelenti azt, hogy minden esetben, és korlátlanul szabadon felhasználható!

A felhasználhatóságról első körben jellemzően az un. Creative Commons Licens besorolásai alapján tájékozódhatsz, amelyet általában elhelyeznek az adott fájl mellet vagy alatt (egy jellegzetes kis ikon gyűjtemény keretben benne részletezve a művel kapcsolatos teendőket pl: nevezd meg a szerzőt…stb, de ez lehet egy szöveges megjelenés vagy a kettő együtt is gyakori).

Itt van például a Creativ Common Licenc a NETPOLIP oldalon található bejegyzések, és tartalmakra vonatkozóan  🙂

Creative Commons Licenc
Az oldal a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.

A Creative Commons Licens-ről bővebben itt olvashatsz >>>    

Nézzük milyen ingyen zene lehetőségek vannak

A valóban szabadon szerkeszthető, vagy akár módosítható zenei anyagoknál gyakran külön is feltüntetik, hogy Free licence vagy No Copyright. Sajna ha nem akarsz pénzt kiadni érte (már pedig nem 🙄 ), akkor ezt a kis kutakodást, vagy részletesebb utána olvasgatást is be kell vállalnod, de az alábbi oldalakon mivel nagyrészt ilyen típusú audio fájl-okat, gyűjteményeket tartalmaznak jó eséllyel találsz azonban számodra megfelelőt:

1. Youtube Audio Library: Ha már kész vagy a videóddal, és épp a legnagyobb videoportálra töltenéd fel, akkor helyben is vagy, mert hogy hozzá is csatolhatsz egy remek zenét vagy persze, hogy időbeniségben is smakkoljon a videó szerkesztő programoddal összevághatsz illeszthetsz.  A beépített szűrő segítségével válogathatsz műfajra, hangszerelésre … valamint olyan audio fájlokra is ahol nem kell a forrást sem megjelölnöd a felhasználáshoz.

Ha Facebook -on szeretnéd közzétenni a videódat, ahhoz segítség képen a Facebook is összeállított neked egy felhasználható hanggyűjteményt, erről itt olvashatsz többet >>>

Soundcloud: Ez az egyébkén kifejezetten zenék megosztására, hallgatására létrehozott “közösségi oldal” is számos remek hanganyagot tartalmazhat a szabadon felhasználható fajtából, mert hogy itt ezt keressük ugyebár  😉  elég a keresőben beírni, hogy No copyright music vagy Free license music, és máris több száz ilyen audio fájlból válogathatsz.

2. Bensound: A manapság divatos oktató vagy magyarázó videók alá “festéséhez”  🙂 -főleg animációs témakörben- használható jópofa zenék. Itt minden felhasznált zene linkjét vagy forrását meg kell adni az ingyenes felhasználáshoz, vagy megvásárolod az adott fájlt, és nem kell feltüntetni semmit sem 😛 .

A bejegyzés tájékoztató jellegű – Minden esetben olvasd el a feltételeket!

3. Freesoundtrackmusic: Keresd a Free jelzésű zenéket, amelyeket jellemzően forrás megjelöléssel bármilyen célra felhasználhatsz.

4. Freesound: Itt a zenék mellet sok sok effektet is találhatsz.

5. FreeStockMusic:  Az oldal használatához be kell jelentkezned.

6. Musopen: Jó sok klasszikus zene, amelyek felett már “eljárt”  🙄 a jogdíj ideje 🙂 , de azért a zene mellet itt is nézd meg milyen kategória van megadva a felhasználáshoz!

Ha elkészült a videód Töltsd fel a népszerű videó megosztó oldalakra >>>

Legjobb 10+ Ingyenes videomegosztó oldal