szerkesztőHa nem szeretnél tíz vagy akár száz ezreket befektetni, de mégis szeretnél “szerkesztgetni” akkor nézd meg ezt a 5 hasznos, és ingyenes szerkesztő programot, amivel majdnem ugyanazokat a funkciókat is elérheted, mint fizetős társainál!

 

 

1. Irodai programcsomag- OpenOffice

Ingyenesen használható irodai program, ahol használhatsz szövegszerkesztőt, táblázatokat vagy preziket készíthetsz. Alkalmas grafikai tervezésre-rajzolásra, és egyéb a más máshonnan jól ismert  🙂  feladatok elvégzésére. (más irodai programok fájl formátumait is tudja kezelni) Magyar nyelven elérhető!

2. Képszerkesztő – Gimp

Teljes-körű rengeteg funkcióval eláttot képszerkesztő program. Magyar nyelvű kézikönyv a használatához letölthető innen >>> gimp.hu

3. Videoszerkesztő – Movie Maker

Sok programot kipróbálva még most is a Movie Maker tünik jó választásnak, ha csak képeket szeretnénk videó formába összefűzni, vagy kisebb videókat összerakni. Lehetőség van a képek vagy videók közötti átmeneteket effektekkel feldobni, és szöveget valamint zenét hozzáadni a készülő videónkhoz. Magyar nyelven elérhető!

4. Képernyő felvétel készítés – Broadcaster

Oktató/információs videók, prezik videók lementése a képernyőről (‘csak fájlba rögzítés’). Lehetőség van a készülő képernyővideókat azonnal a Youtube-re való feltöltésére is (live stream). A felvett videókat azonnal tömöríti is. Magyar nyelven elérhető!

5. Hang/zene szerkesztő – Audacity 

Hangszerkesztő-rögzítő, vágó-keverő program, amellyel mikrofonról készíthetünk felvételeket, és természetesen szerkeszthetünk audio fájlokat. Számos effekt, és érdekes funkciót tartalmaz a program. Magyar nyelven is elérhető!