BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Nagy méretű fájl küldése

Szerző: | júl 30, 2016 | Hasznos vagy érdekes, Ingyenes megoldások

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

Hogyan tudsz átküldeni nagy kiterjesztésű fájlokat Ingyen?

TIPP!

nagyméretű fájl küldés

Biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy szerettél volna átküldeni e-mailben egy nagyobb méretű fájlt, de a leveleződ ezt nem tolerálta. Így a prezentáció, videó vagy csak az a pár fotó egy pár fotó nem érkezett meg ismerőseidhez, barátaidhoz, partnereidhez. Mondjuk a mellékletek csatolásakor egyszerűen kiírta, hogy elérted a maximumot vagy ez a melléklet már nem csatolható, vagy valamilyen hiba üzenet jelent meg előtted.

Ez mondjuk a jobbik eset, mert így legalább nem kapsz postafordultával egy másik levelet amiben meg az van, hogy sikertelen volt a kézbesítés, mert túllépted az adatkorlátodat  👿 .

Ugyan minden levelező program szabályzatában vagy a GY.I.K résznél megtalálható, hogy milyen nagyságú adatot tudsz vele továbbítani, de erősen sanszos, hogy ezek már csak akkor tudatosultak benned, amikor a sikertelen küldés tortúráját letudtad  🙂 . Ezek jellemzően e-mailenként 2-5-10 vagy 25 Mb-ban vannak maximalizálva. Ez azért mára már nem sok tekintve, hogy egy normál felbontású fotó is 2-3 Mb lehet. Arról nem beszélve, hogy egy komplett album átküldése milyen tortúra lenne. A nagyméretű fájl küldő vagy megosztó szolgáltatások használatával mindez néhány kattintással egyszerűen, és gyorsan megoldható.

Ime néhány ingyenes, egyszerűen használható,  magyar nyelvű nagyméretű fájlküldő/megosztó oldal.

Működési elvük hasonló azaz:

  • Meghatározott méretig tudsz ingyenesen fájlokat feltölteni (általában 400-500 Mb) – ezeket még jellemzően még regisztrációhoz sem kötik, de van lehetőség még nagyobb adat mennyiség küldésére. A nagyobb adatmennyiség küldése már ugyan regisztrációhoz kötött de még mindig ingyenes. Ha meg szeretnél még ennél is tovább menni akkor nyilván a prémium vagyis a fizetős szolgáltatást kell választanod.
  • Meg kell adnod a címzett mail címét (írhatsz egy rövid üzenetet is a csatolás mellé – ez ajánlott), és természetesen a saját mail címedet- akár több címzettet is beállíthatsz egyszerre, így megspórolva a feltöltéseket kiküldéseket.
  • A feltöltött fájlokat 3-5-7 napig tárolja a szolgáltató – szóval eddig elérhetőek a fájlok utána törlődnek.
  • A címzettek egy mail kapnak, és benne a letöltéshez szükséges linket, amire kattintva el is indul az általad feltöltött nagyméretű fájl letöltése. (gyakorlatilag azzal ,hogy nem mailben kapod a fájlokat az is elkerülhető, hogy a postafiókod “beduguljon”, mert nem lenne képes fogadni azt az adatmennyiséget  🙂 )
  • A küldött tartalmakat külön jelszóval is védheted (erre akkor lehet szükség ha un. érzékeny adatokról van szó) , kérhetsz letöltési visszaigazolást…
  • A letöltések nem turbó fokozatban zajlanak, de azért ezért az “árért” azaz -INGYEN elviselhető lesz  😛

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam