FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

Nagy méretű fájl küldése

fájl küldésHogyan tudsz átküldeni nagy kiterjesztésű fájlokat Ingyen?
TIPP!

Biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy szerettél volna egy prezentációt, videót vagy csak egy pár fotót átküldeni e-mailben ismerőseidnek, barátaidnak, partnereidnek, és a levelező rendszered a mellékletek csatolásakor egyszerűen kiírta, hogy elérted a maximumot vagy ez a melléklet már nem csatolható, vagy valamilyen hiba üzenet jelent meg előtted … – mondjuk ez a jobbik eset, mert így legalább nem kapsz postafordultával egy másik levelet amiben meg az van, hogy sikertelen volt a kézbesítés, mert túllépted az adatkorlátodat  👿 .

Ugyan minden levelező program szabályzatában vagy a GY.I.K résznél megtalálható, hogy milyen nagyságú adatot tudsz vele továbbítani, de erősen sanszos, hogy ezek már csak akkor tudatosultak benned, amikor a sikertelen küldés tortúráját letudtad  🙂 . Ezek jellemzően e-mailenként 2-5-10 vagy 25 Mb-ban vannak maximalizálva, ami tekintve, hogy napjainkban már egy normál felbontású fotó is 2-3 Mb lehet, eléggé megnehezítené avagy tenné hosszas műveletté mondjuk egy komplett album átküldését. A nagyméretű fájl küldő vagy megosztó szolgáltatások használatával mindez néhány kattintással egyszerűen, és gyorsan megoldható.

Működési elvük hasonló azaz:

  • Meghatározott méretig tudsz ingyenesen fájlokat feltölteni (általában 400-500 Mb)- ezeket még jellemzően még regisztrációhoz sem kötik, de van lehetőség még nagyobb adat mennyiség küldésére, ami már ugyan regisztrációhoz kötött de még mindig ingyenes, ha meg szeretnél még ennél is tovább menni akkor nyilván a prémium vagyis a fizetős szolgáltatást kell választanod.
  • Meg kell adnod a címzett mail címét (írhatsz egy rövid üzenetet is a csatolás mellé – ez ajánlott), és természetesen a saját mail címedet- akár több címzettet is beállíthatsz egyszerre, így megspórolva a feltöltéseket kiküldéseket.
  • A feltöltött fájlokat 3-5-7 napig tárolja a szolgáltató – szóval eddig elérhetőek a fájlok utána törlődnek.
  • A címzettek egy mail kapnak, és benne a letöltéshez szükséges linket, amire kattintva el is indul az általad feltöltött nagyméretű fájl letöltése. (gyakorlatilag azzal ,hogy nem mailben kapod a fájlokat az is elkerülhető, hogy a postafiókod “beduguljon”, mert nem lenne képes fogadni azt az adatmennyiséget  🙂 )
  • A küldött tartalmakat külön jelszóval is védheted (erre akkor lehet szükség ha un. érzékeny adatokról van szó) , kérhetsz letöltési visszaigazolást…
  • A letöltések nem turbó fokozatban zajlanak, de azért ezért az “árért” azaz -INGYEN elviselhető lesz  😛

Ime néhány ingyenes, egyszerűen használható,  magyar nyelvű nagyméretű fájlküldő/megosztó oldal.

toldacuccot.hu/

mammutmail.com/

hu.filemail.com/

oriaslevel.hu/

nagydarab.hu/

fileposta.hu/

 

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial