BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Facebook újdonságok

Szerző: | dec 17, 2016 | Hirdesd a lehetőségeidet

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

facebookFacebook újdonságok. Az elmúlt időszakban számos változtatást éltünk meg a “nagy testvér” háza táján, és biztos lehetsz benne, hogy ezeknek koránt sincs vége -nagy valószínűséggel most is dolgoznak valami érdekességen a háttérben  :-)-. Vannak változtatások, amelyek már néhány hónapja megjelentek, és így már kellő gyakorlatot szerezhettünk benne, és vannak amelyek funkcióit nem sikerült ezidáig teljesen kiaknázni, vagyis még további fejlesztésre szorulnak.

Ami nem változott:

A Facebook személyes profil továbbra is magánszemélyek részére hasznos. Létre tudsz hozni oldalakat, csoportokat. Ismerősöket tudsz gyűjteni (5000). Tudsz lájkolni, megosztani. Facebook oldal inkább cégként való jelenléthez. Az oldaladat végtelen számban lehet lájkolni, te is tudsz kommentelni, lájkolni az oldal nevében, de nem tudsz csoportokba belépni. Be tudsz építeni lájkdobozt az oldaladba, és tudsz fizetett hirdetéseket igénybe venni. A Facebook csoportokba a saját profiloddal tudsz belépni. A csoportnak bármennyi tagja lehet, és még mindig teljesen ingyenes  🙂 .

Facebook újdonságok

Ami változott:

  • Lelkes válaszadás az üzenetekre: kis zöld ikon jelenik meg az oldaladnál ha a legutóbbi napon  az üzenetek 90%-ára válaszolsz, ha a válaszidőd mondjuk 5 perc átlagban  🙄 . Így mindenki láthatja, hogy milyen interaktív is  vagy az érdeklőiddel (csak akkor látható ha ezek a feltételek teljesülnek ). -ez persze akkor lehetséges, ha a kapcsolatfelvétel lehetőség be van állítva az oldalnál, tehát elöször ezt nézd meg.
  • Facebook like doboz helyett Facebook page pluginnal tudsz like boxot (annak a kódját nyilván) létrehozni az oldaladra. Kicsivel egyszerűbb lett, és talán jobb is így funkcióját tekintve meg pláne. A bortókép alatt csak egy sorban lehet a kedvelők képeit megjeleníteni, és már nem lehet a színeket sem választani. A kedvelés mellet a megosztás gomb is megjelenik, ami növelheti az interakciót.
  • Máshová kerültek a profil képek, így a borítóképet már nem takarja ki semmi nem kell a helyét kihagyni meg körbetervezni- akkor viszont már ha eddig nem is alakítottad át éppen időszerűvé vált  😛
  • Baloldalon a profil képek alá kerültek a menüpontok – azért ezt is meg kellet szokni, de azért nem volt nehéz  🙂

A facebook mindig törekszik arra, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa

  • A tetszik gomb alatt lenyíló menüben van a Megjelenítés elsőként, amit ha bejelölnek a követőid a posztjaid mindig elsőként láthatóak lesznek számukra a hírfolyamban.
  • Felhívás gomb a borítóképen (ez lehet üzenet, alkalmazás, videó, feliratkozó oldal …) ez már majdnem, hogy poros, de sokan még mindig nem használják ki a benne rejlő potenciálokat.
  • Bejegyzések írása több nyelven opció, ha már több nyelven szeretnél posztolni. (ezt csak az általános beállítások menüben be kell kapcsolni)
  • Facebook élő videó amelyekhez nem kell különösebb fejlesztés vagy szoftverek , egyszerűen összekapcsolódhattok élőben! Ha meg már videó itt a Facebook videók lejátszási listába való rendezésének lehetősége elég komoly statisztikai adatokkal (youtube babérokra tör a Facebook?). Természetesen van lehetőséged  úgy tenni, mintha élőben menne egy korábbi felvett adás, de ehhez már igénybe kell venned valamilyen szoftvert, és egy kicsit jobban rá is kell gyúrnod. A videóidat feliratozhatod is (ehhez meg jó munkát  😮 )

Ezt itt a reklám helye 😛  Használd a Facebook csoport marketinget

  • Facebook hirdetésekben engedékenyebbek lettek a képeken elhelyezett szöveg vonatkozásában, ami eddig 20% szöveges tartalmat jelentett a fizetett hirdetéshez csatolt képben (és nem kevés időt vett igénybe a képek megfelelő megszerkesztése) az most már lehet valamivel több is max így kevesebb megjelenitést fogsz kapni  😎 .
Ezek a TIPPEK még mindig érdekesek lehetnek >>>

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam