FIGYELEM! Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább :)

Online MLM – induló csomag

Ha már úgy alakult, hogy online üzletépítéssel szeretnél foglalkozni (a kulcsszó:szeretnél! tehát nem kényszerből, és nem azért, hogy már az első hónapban ebből fizesd a csekkjeid  😯 ), mert úgy látod eljött a minden szempontból reális lehetőség arra, hogy egyéni céljaid, és “álmaid” megvalósuljanak, nos abban az esetben ezek a TIPP-ek jól jöhetnek. (persze a valódi áttöréshez azért idő is kell!)

 

Az egyik legfontosabb közhely: DOLGOZNI ITT IS KELL! tehát bármilyen automata gépezet, tölcsér, spirál, ilyen olyan marketing – meg a sok hasonló trendi kifejezés 😆 , az azért nem kikerülhető, hogy ezzel is foglalkozni kell, tehát még mindig nem sikerült megtalálnod a pénznyomdát (ez úgy unblock minden lehetőségre vonatkozik).

Kötelezd el magad a hosszú távú céljaid mellett! Az Online üzletépítés is olyan, mint egy vállalkozás. Nos, egy vállalkozás beindításakor a cégvezetők nem pár hétben, nem pár hónapban szoktak gondolkodni – hanem évekre előre terveznek és nagy célokat tűznek ki maguk elé. A legtöbb MLM-es “próbálkozóval” az a baj, hogy ha nincs eredménye 2-3 hét alatt, egyszerűen csak feladja.

A kudarcra ítélt emberek SIKERÉLMÉNYRE ÉS NEM SIKERRE VÁGYNAK! Ezt jegyezd meg! Aki viszont nyit egy boltot, épít egy gyárat, felvesz 10-20 munkatársat – azaz alapít egy céget -, nem teheti meg, hogy feladja, mert nagy rajta a felelősség. Egy cégvezetőnek nem sikerélményt kell produkálnia, hanem  valódi sikert, eredményt! Vállald a felelősséget Te is – a saját életedért és a családodért, szeretteidért! És ebbe egyszerűen csak nem fér bele, hogy feladd! Ne azon mérd le a sikered, hogy van-e eredményed 1-2 hét alatt (ez Létfontosságú), hanem tervezz évekre előre! A sokéves céljaid teljesülése szempontjából – ha tetszik, ha nem – teljesen irreleváns, hogy mit érsz el pár hét alatt. Sose sikerélményre hajts, hanem hosszú távú eredményre!

Ismerd azt amivel foglalkozol! Találkoztál már olyan szolgáltatóval (most gondolj bármilyen területre) aki a feltett kérdéseidre ezeket a válaszokat adta? Hmm …ÖÖÖÖ……Az nem hozzám tartozik…Nekem ezt senki nem mondta…Amikor jöttem már így volt…. Mennyire hiteles? Szívesen vásárolsz majd tőle (BIZALOMMAL) terméket vagy szolgáltatást? Hát persze, hogy nem. Legyél a megszerzett tudásod által magabiztos az üzletedben, és azt tartsd is szinten!

Megkaptad a web irodádba a belépési kódodat? – Használd! Legalább hetente 1 alkalommal nézd meg nincsenek e változások, és természetesen az első belépés után az ott található információkat dolgozd fel, nézd meg a tutorial videókat, kerülj képbe a kifizetési rendszerrel… Nem ne értsd, félre nem kell szó szerint bemagolni, hanem csak olvasd el először úgyis csak az fog megmaradni, amit akkor, és ott fontosnak tartasz….Ezért érdemes később is elővenni ezeket a prezentációkat – leírásokat, mert második olvasatra más dolgokat is meg fogsz látni :). Minden új munkatárs esetében fontos, hogy a csatlakozását követő maximum 1 héten belül minden fontos alapinformáció birtokába kerüljön – ez vonatkozik Rád is, illetve a majd hozzád csatlakozó “csapattagokra”.

Alkalmazz eszközöket. A hagyományos MLM építéssel az a baj, hogy ezernyi lehetőséget hagynak parlagon azért, mert a hálózatépítők nem értenek a cégépítéshez, marketinghez – ezért nem rendszerszinten dolgoznak, hanem csak “csinálnak valamit”. A network marketinggel sokkal több eredményt vagy képes produkálni, mert rendkívül jól kommunikálható, marketingezhető a piac felé. Minden nap foglalkozz az üzlettel. Bármilyen kevés időd is van – minden nap tegyél legalább egy kis lépést. Juttasd el minél szélesebb rétegekhez az ajánlatodat. A marketinged attól hatékony, ha minél több eszközt alkalmazol egyszerre. Készíts honlapot, érkező oldalt, blogot, videót (amit a választott cég engedélyez) a figyelem felkeltéshez az üzleted népszerűsítéséhez.

Látogatottság növelés. Amennyiben rendelkezel honlappal vagy bloggal érdemes a látogatottságot növelni, mert nem csak hogy értékesebb lesz az oldalad a keresők szemében, hanem akár érdeklődőket vagy újabb csatlakozókat is generálhat. Ne 10-20 látogatóval hanem 1000-10.000-el gondolkozz!

Néhány magyar nyelvű látogatottság növelő oldal >>>. A regisztráció minden esetben INGYENES! Ha nemzetközi szinten is meg szeretnéd mutatni ajánlatodat, úgy abban az esetben Itt találsz még infókat >>>

Ha rendelkezel ajánlói linkkel, mert hogy a választott cég biztosít számodra ilyen típusú marketing eszközöket (azért nagy gáz lenne ha ez nem lenne egy Online MLM businessben 👿 ), akkor azt használd is, mert ezek profi üzletépítési eszközök jellemzően jól megtervezetten!

Link rövidítés. Ha olyan helyen akarod feltüntetni az ajánlói linkedet, ahová egy általában hosszú sor nem fér ki, vagy nem szeretnéd, hogy látszódjon az url cím, akkor használj link rövidítőt.(statisztikai szempontokból is fontos lehet)

Sok link rövidítő megoldás létezik, itt van például a Google alkalmazása: https://goo.gl/ Nyisd meg és másold be azt az oldal  linket  ,amit éppen használsz majd rövidítsd le. Valami ilyesmit fogsz kapni: https://goo.gl/Iq5MeV (A Google fiókodban vissza fogod tudni nézni az egyes linkek ) statisztikáit. Ha szeretnél néhány centet már azzal is keresni, hogy valaki ezeket a linkeket megnyitja, úgy abban az esetben Itt nézz körbe >>> – arra minden esetben figyelj, hogy az un. fizetős linkröviditők használata nem mindenhol engedélyezett pl . a forgalom csere oldalakon jellemzően nem engedélyezett a használata, de apró hirdetési oldalakon már igen (de azért mindig olvasd el a felhasználási feltételeket!)

Apróhirdetés feladás! Érj el minél több embert tömeges apróhirdetés feladással! Nem kizárólag az a 4-5 nagy reklámokkal futó nagy apróhirdetési portál jelenthet számodra lehetőségeket, ezért itt összeszedtünk neked egy csokorra való Országos, és  Ingyenes apróhirdetési portált, ahol tudod hirdetni az üzleted.  Minden esetben olvasd el a hirdetőportál szabályzatát, hogy a megfelelő kategóriába tudd elhelyezni a hirdetésed (pl vannak oldalak ahol kategorikusan elzárkóznak az MLM típusú hirdetések megjelenitésétől). Sokan lebecsülik ezt a lehetőséget, de ahogy említettük minél szélesebb körben kell megmutatni az üzleti lehetőséged.

Közösségi marketing. A “hideg” piacon szert tehetsz további olyan érdeklődőkre akik meg lehet, hogy éppen pont téged keresnek. Csatlakozz FB hirdető csoportokhoz >>>

Amire oda kell, figyelj a csoportokba való csatlakozásokkor (ha nem akarsz rögtön egy jó kis tiltással kezdeni:) : Minden esetben olvasd el a csoportszabályzatokat .Tartsd tiszteletben, hogy ha nem lehet pl MLM, vagy Network Marketing hirdetéseket közzétenni, akkor azt ne tedd! Figyelmesen olvasd el a csatlakozást megelőzően a további olyan kéréseket, mint pl naponta csak 1 post vagy töröld vissza az előzőt, mert könnyen repülhetsz a csoportból, de akár komolyabb szankciókra is számíthatsz. Minden esetben nézd meg milyen a hirdetési oldal milyenek a kommentek pl ha túl sok rosszindulatú, vagy provokatív, esetleg már sértő kommentet látsz akkor nagy valószínűséggel téged is meg fognak találni. Ja, és nem spammellünk nem árasztjuk, el az üzenő falakat nem teszünk általunk nem is ismert ember üzenő falára semmit, és persze nem elhanyagolható szempont, hogy nem teszünk ki a világhálóra un. céges belső információkat stb !)

Olyan csoportokat, ahol mindenki ugyanazt szeretné “eladni” amit te inkább kerüld el, és bátran jelentkezz olyan csoportokba ahol pl nem csak hálózatépítők vannak (és szabályzatok elolvasása etc etc)”

Itt az oldal Barter lehetőségeit is kihasználva tudsz kérni olyan Magyar FB csoportokból álló listát, amelyek  – ha megfelelően alkalmazod az itt leírtakat – nagy valószínűséggel megfelelnek majd az Online MLM ajánlatod bemutatásához – reklámozásához . Ez egy induló ” szett” melynek bővítésén folyamatosan kell, hogy dolgozz, hogy a nagy számok törvénye alapján is, de minél hatékonyabban legyen a munkád.

Közösségi oldalak. “Alternatív” közösségi oldalak használata, vagy ha szeretnél egy adott országban vagy valamilyen speciális médián, vagy közösségi csatornán keresztül megjelenni a lehetséges érdeklődők számára, úgy abban az esetben nézd meg milyen lehetőségeid vannak ITT>>>

 

Tetszik, megosztom:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial