BLOG

Online marketing. Online pénzkeresés. Tippek, és ötletek. Hasznos leírások…

Bányászkodás a te gépeddel

Szerző: | nov 11, 2017 | Bitcoin & kripto

Ez a bejegyzés bizony már több mint egy éve íródott, ezért elképzelhető, hogy elvesztette aktualitását. Hasznos infókat, inspirációkat természetesen igy is szerezhetsz, de kérünk vedd figyelembe, hogy a neten gyakran, és gyorsan változnak a dolgok. Köszi olvass tovább 🙂

kripto bányászatKripto bányászat vagyis A fiúk a bányába dolgoznak…

meg a te gépeden 🙄 !

 

Miután turbó fokozaton égő lelkesedéssel kerültünk bele a bitcoin, és úgy általában a krypto valuták világába. – Ez több száz ezzel a témával foglakozó weboldal, blog, fórum, és persze az ingyenes kereseti lehetőségeket kínáló oldal feldolgozását, elemzését jelenti. – Sikerült mondhatni már az elején néhány nem annyira szimpatikus tapasztalatra is szert tenni. Ezek között vezető helyen szerepel a nem kívánt bányászat támogatása  🙄

Szóval az történik, hogy meg van nyitva egy pár (na jó egy kicsit több  😛 ) ablak a böngészőben.  Ezerrel keresed a pontokat, coinokat, centeket, és egyszer csak…!  A gép képernyője már nem követi az egér mozgását, az ablakok közötti váltás egy örökké valóságnak tűnik. Ugye hozzászoktunk a másodperc ezred részében történő váltásokhoz  🙂 .  Értetlenkedsz, hogy miért is lassult le megmagyarázhatatlanul a géped??

Ha akarsz ha nem bányászol – másnak?!

Nos egyszerűen csak annyi történt, hogy a processzorod kapacitását (a technikai dolgokat nem kell jobban cizelláljuk) valami már elkezdte használni! Mindezt persze úgy hogy te ezt nem kérted  :-). Ezért van az, hogy minden lelassul vagy megáll. Ez persze az egyik véglet. Itt az adott weboldalra telepített bányász progi, úgy van beállítva, hogy még csak nem is törekszik arra, hogy a háttérben futva sunyi módon csak kevéssel is beérje. Azaz észrevétlenül használhasson kevéske kapacitást a gépedből, hanem telibe amid van beadd a “közösbe”.

Itt azért külön kell választani azokat a weboldalakat, ahol korrektül megkérdezik, hogy hozzájárulsz- e ahhoz, hogy amíg az oldalon tartózkodsz használhatják e a géped processzor kapacitását kripto bányászat-ra. Illetve azokat az oldalakat, ahol azt gondolják ezek járnak azért, mert te erre az oldalra tévedtél.

Így itt már nem hirdetésekből meg kattintás alapú dolgokból szereznek valamennyi jövedelmet. Hanem a sok sok felhasználó vagy látogató ugyan elenyésző mértékű, de mégis ha nagyban nézzük (nagyobb látogatottságú oldalak előnyben) akár számot tevő kripto valutára tehetnek szert. Jellemzően a Monero bányászat zajlik ilyenkor annak teljes visszakövethetetlenségét kihasználva.

A böngészőbe telepített hasznos bővítmények segítenek!

A legelterjedtebb ilyen program a coinhive néven futó bányászprogram! Ennek az alkalmazásnak a jelenlétét úgy tudod kiszűrni, hogy feltelepíted a böngésződbe vagy a Nocoin vagy az Antiminer blocks nevű (chrome böngésző) bővítményt. Ezek azonnal megmutatják, ha olyan oldalon vagy ami “bányászkodna” nélküled   🙄 .Illetve az Antiminer esetében pontosan be is azonosítja mivel van dolgod.

 Ezt a figyelmeztetést látod (itt a 2 bővítmény együtt megy – fő a biztonság 🙂 ), amikor bányászatra használnák a gépedet.

Az Antiminerblocks lenyíló ablakban láthatód is, milyen bányászprogram van telepítve az adott oldalra.

Természetesen ha úgy gondolod, hogy adott oldal, amely ilyen progikat használ kihagyhatatlan valamiért, akkor felveheted a fehér listádra. Maradjunk annyiban azért mégsem etikus a megkérdezésed nélkül bányászkodni.

Azok az oldalak teljesen más megítélés alá esnek, ahol kifejezetten rá tudsz csatlakozni ilyen bányászatokra. Ott azokkal coinokat, pontokat vagy egyéb további bónuszokat szerezhetsz, de ugye itt most nem erről van szó.

Van még egy érdekes tapasztalás ez pedig autosurf oldalak használata közben érkezett (valamelyik oldalról automatikusan letöltődött) bányászprogramok. Ezek olyan sunyi bányászprogramok formájában, ami a gépre települve azonnal el is kezdi annak kapacitásaidat használni  👿

Ennek felderítéséhez, és ki iktatásához ajánlott ezeket az ingyenesen használható vírusirtókat a gépedre telepíteni, és időnként lefuttatni: Adaware Antivirus (magyar nyelvű kezelő felület), Malwarebytes (mélységi ellenőrzés – ajánlott!)

Legutóbbi bejegyzések

BITCOIN Árfolyam